Renewal for the 10th anniversary of The Opposite House

オポジットハウス  10周年リニューアル

Renewal for the 10th anniversary of The Opposite House ©CreatAR
Renewal for the 10th anniversary of The Opposite House ©CreatAR
Renewal for the 10th anniversary of The Opposite House ©CreatAR
Renewal for the 10th anniversary of The Opposite House ©CreatAR
Renewal for the 10th anniversary of The Opposite House ©CreatAR

Renewal for the 10th anniversary of The Opposite House

オポジットハウス  10周年リニューアル

Beijing, China
2020.07
Hotel
664 m2

A renewal design for the 10th anniversary of The Opposite House – a hotel in Beijing designed initially by KKAA. The renovation’s primary purpose was to relocate and optimize the position of the lobby, and we created a stone counter of a minimal expression with an origami-like backlight wall elevation made of Tyvek sheet.

We paid attention to the particle size as a unit and the durability for this origami by incorporating a special plastic backing. The motif of origami is also applied for curtains and lightings. The work is based on the idea of integrating soft materials such as fabrics and paper with hard objects of architecture by softening the hard-edged architecture and giving a slight sharpness to delicate fabrics.

Project team: Hirokatsu Asano, Siwen Liu, Tan Cheng*, Bohan Qiao*
*Former Staff

Local Architect: PJ Design Group
Lighting Design: Firefly Lighting Design
MEP Design, Construction: Honggao Creative

©︎CreatAR