Wangjing B-15 Project

ワンジン B-15 プロジェクト

Wangjing B-15 Project © Jonathan Leijonhufvud
Wangjing B-15 Project © Jonathan Leijonhufvud
Wangjing B-15 Project © Jonathan Leijonhufvud
Wangjing B-15 Project © Jonathan Leijonhufvud
Wangjing B-15 Project © Jonathan Leijonhufvud
Wangjing B-15 Project © Jonathan Leijonhufvud
Wangjing B-15 Project © Jonathan Leijonhufvud
Wangjing B-15 Project © Jonathan Leijonhufvud
Wangjing B-15 Project © Jonathan Leijonhufvud
Wangjing B-15 Project © Jonathan Leijonhufvud

Wangjing B-15 Project

ワンジン B-15 プロジェクト

Beijing, China
2018.10
Above ground:181,115 m2  Below ground:136,000 m2  (Hotel part:50,000 m2 )
Complex
Project team:
(architecture・office interior): Nahoko Yoshii, Huishan He*, Yihang Zhang*, Liqiao Zhang*, Chi Kan Kenneth Wong* (*former staff)
(hotel interior): Jun Shibata, Nahoko Yoshii, Mariko Kobayashi, Jinsun Baik, Tsuyoshi Kanda, Kai Araki, William Michael Cecil Golding*, Eungun Kim*, Cyrus Wong*, Shanyun Huang* (*former staff)

Wangjing is a district near Beijing Airport, for which we were tasked with the development of a new complex. We took a hint from the style of Sanheyuan, a traditional Chinese house with a courtyard open to one side. We arranged the hotel and the office buildings in the shape of C and named the inner courtyard “Urban Forest” creating an open oasis for the public in Beijing, where green space is not prevalent.

Within the hotel (Hyatt Regency Beijing Wangjing), which is also based on Sanheuyuan, we planted bamboo in the open-air atrium at the heart, surrounded by the rooms of different programs. We aimed for a hotel which offers a quiet, natural atmosphere within the busy urban environment.