Endo Sushi Restaurant

Endo Sushi Restaurant

Endo Sushi Restaurant ⓒ Peter Kociha
Endo Sushi Restaurant ⓒ Peter Kociha
Endo Sushi Restaurant ⓒ Peter Kociha
Endo Sushi Restaurant ⓒ Peter Kociha
Endo Sushi Restaurant ⓒ Peter Kociha
Endo Sushi Restaurant ⓒ Peter Kociha
Endo Sushi Restaurant ⓒ Peter Kociha

Endo Sushi Restaurant

Endo Sushi Restaurant

London, United Kingdom
2019.01
Restaurant
130 m2

We designed a unique sushi bar in the cylindrical penthouse of the former headquarters of the BBC. Guests here can enjoy a panoramic view of London.
To symbolize this unique space, we took a hint from a brush stroke of calligraphy and created a Hinoki counter with an organic shape. Hinoki is a very special tree for Japanese people and its wood is often used in shrines. It is a time-honored material revered for both its aroma and texture, which is like the skin of a human being. With this counter, the relationship between sushi chefs and guests becomes interactive; uniting the acts of cooking and eating.
Above the Hinoki counter, an object made of traditional washi hangs like a cloud. The light beaming through the “cloud” continually changes its shape. It floats like a real cloud in the sky of West London.

Project team: Javier Villar Ruiz, Jaime Fernandez Calvache, Giacomo Sponzilli, John Xianfeng Jiang, Sirui Chen, Kimio Suzuki

Contractor: Bridport Interiors ltd, Brikoll (mechanical), Jets (electrical)
Local architect: Method Architects
Lighting designer: LightIQ
MEP: E+M Tecnica
Structure: Milk
Kitchen: Salix

© Photography by Peter Kociha