Hamada Shoyu

浜田醤油

Hamada Shoyu © Hiroshi Kuwahara
Hamada Shoyu © Hiroshi Kuwahara
Hamada Shoyu © Hiroshi Kuwahara
Hamada Shoyu © Hiroshi Kuwahara
Hamada Shoyu © Hiroshi Kuwahara
Hamada Shoyu © Hiroshi Kuwahara
Hamada Shoyu © Hiroshi Kuwahara
Hamada Shoyu © Hiroshi Kuwahara
Hamada Shoyu © Hiroshi Kuwahara

Hamada Shoyu

浜田醤油

Kumamoto, Japan
2019.03
1,604 m2
Factory, Shop, Café
Project team: Hironori Nagai, Yu Watabe, Yuzuru Kamiya (model)

This project consisted of the rejuvenation of a Shoyu factory with a 200-history. The white Namako wall that is created with an advanced plastering technique was restored, and a three dimensional logo mark was added to the outer wall by a craftsman who specializes in creating art with a trowel.
A kitchen atelier and café were added to the storehouse building which has been used up until now to make Shoyu, regenerating the entire storehouse into a museum that tells the story of the culture of Shoyu in Kumamoto.
The round beams beneath the roof on the inside were exposed to show them off, as well as the bamboo lath that is the base for the old earthen wall as part of our attempt to visualize the passing of time through the ages.