TOSHIMA ECOMUSEE TOWN

としまエコミューゼタウン 南池袋二丁目A地区市街地再開発事業

TOSHIMA ECOMUSEE TOWN © Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
TOSHIMA ECOMUSEE TOWN © Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
TOSHIMA ECOMUSEE TOWN © Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
TOSHIMA ECOMUSEE TOWN © Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
TOSHIMA ECOMUSEE TOWN © Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
TOSHIMA ECOMUSEE TOWN © Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
TOSHIMA ECOMUSEE TOWN © Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office

TOSHIMA ECOMUSEE TOWN

としまエコミューゼタウン 南池袋二丁目A地区市街地再開発事業

Toshima, Tokyo
2015.03
City hall, Apartment, Office, Shop, Parking, etc.
94,681.84m2

The building is a new type of complex that accommodates Toshima City Office, an apartment house and a vertically-extended garden.
We aimed at architecture like a single giant tree. Leaves are our “atoms” here to softly cover the building. We named them Eco Veil, which consists of solar power panel, recycled wooden louver and greening panel.
Like the concept of the entire building, the vertical garden “Toshima no Mori (Forest of Toshima)” is also an “open” facility to the public, and it revives the town’s vegetation to connect its people and nature, where even a little stream runs through. The forest also plays the role of an oasis at the center of the city, and a site for children’s nature study.

Project team: Kenji Miyahara, Teppei Fujiwara*, Takumi Saikawa*, Hiroki Tominaga*, Hajime Kita, Risa Nagasaki* *Former Staff

Façade, Interior design(a part) design supervise:Kengo Kuma & Associates
Deign: Nihon Sekkei
Landscape: Landscape Plus
Lighting:Architectural Lighting Group(ALG)
Sign:Terada Design

© Photography by Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office