Wuxi Vanke

無錫万科

wuxiwanke©Eiichi Kano
wuxiwanke©Eiichi Kano
wuxiwanke©Eiichi Kano
wuxiwanke©Eiichi Kano
wuxiwanke©Eiichi Kano
wuxiwanke©Eiichi Kano
wuxiwanke©Eiichi Kano
wuxiwanke©Eiichi Kano
Site
Plan
Elevation
Section

Wuxi Vanke

Wuxi, China
2010.4-2014.4
art gallery, office, commercial
10440.22m2

Taihu Lake
In this project we renovated a cotton mill of red brick (1961), located near Taihu Lake, Wuxi Province, to a complex for art and shopping. We got an idea from the shape of Taihu stone that was at the heart of Taihu culture, made porous panels with aluminum casting, combined them to create an ameba-shaped space, and inserted it to the rigid structure of brick.

Infinite number of the holes on the panel passes through sunlight and the gentle light fills the room of art. Past and future was linked by the material and the detail of the building.