Gyeongju International Expo Memorial Hall

慶州国際博覧会記念館

©Photography by Kengo Kuma and Associates
©Photography by Kengo Kuma and Associates
©Photography by Kengo Kuma and Associates
©Photography by Kengo Kuma and Associates
©Photography by Kengo Kuma and Associates
©Photography by Kengo Kuma and Associates
©Photography by Kengo Kuma and Associates
©Photography by Kengo Kuma and Associates

Gyeongju International Expo Memorial Hall

慶州国際博覧会記念館

Gyeongju-si, Gyeongsanbuk-do, Korea
2018.03
Exhibition hall
200 m2

This pavilion for the Gyeongju EXPO is designed as an intermediate form, between ground and architecture. We wanted to develop the idea of ‘connection’ between ground and architecture will continue to be used after the Expo, thus it must bear an enduring presence, rather than that of a temporary pavilion.

We used locally-produced basalt rocks, giving a feeling of the earth, seamlessly covering the ground and the building, with the exhibition space hidden behind.

Plants surfaced among stones, as if it reminded people that the stone wall was also an element of the earth, and were indeed a life line for living creatures. The green will grow abundant and return the architecture to the earth.

Project Team: Javier Villar Ruiz, Seungjun Lee, Shoki An, Sungju Lee*
*former staff

Local architect: JU Architects

©Photography by Kengo Kuma and Associates