Gyeongju International Expo Memorial Hall | Kengo Kuma and Associates
©Kengo Kuma &  Associates

Korea 2018Gyeongju International Expo Memorial Hall

Gyeongju
Pavilion
Completed
200
1F

This pavilion for the Gyeongju EXPO is designed as an intermediate form, between ground and architecture. We wanted to develop the idea of ‘connection’ between ground and architecture will continue to be used after the Expo, thus it must bear an enduring presence, rather than that of a temporary pavilion.

We used locally-produced basalt rocks, giving a feeling of the earth, seamlessly covering the ground and the building, with the exhibition space hidden behind.

Plants surfaced among stones, as if it reminded people that the stone wall was also an element of the earth, and were indeed a life line for living creatures. The green will grow abundant and return the architecture to the earth.

Team Javier Villar Ruiz, Seungjun Lee, Shoki An