Daiwa Ubiquitous Computing Research Building (detailed press materials are still incomplete) Tokyo, Japan 2012-2014 university facility, gallery, hall  2709.53 m2 The building was constructed for the university’s new field of research on ubiquitous computing. Our aim was to break away from conventional image of campuses that consist of hard materials such as concrete, metal or stone, and to instead design a soft building made with wood and earth. Here, scalelike panels of natural materials (wood and earth) gently undulate to form a smooth and organic façade. At the center of the building comes an organ-like aperture covered with soft membrane. It joins the lane in the front and the Japanese garden (part of the university president’s guest house) at the back. The opening also generates a gentle and organic flow of light and wind in the campus, which is otherwise dominated by the strict grid arrangement. 東京大学大学院 情報学環 ダイワユビキタス学術研究館 日本 東京都 2014 大学施設、ギャラリー、ホール  2709.53 m2 東京大学、情報学環の新分野(ユビキ ...