GC Prostho Museum Research Center | Kengo Kuma and Associates
©Daici Ano

Japan 2010GC Prostho Museum Research Center

2010.6
Aichi
Office | Gallery/Museum
Completed
626
3F / 1BF

Design of this structure consisted of taking on the challenge of creating a medium scale wood structure built by combining small sections wood members (6cm x 6cm) based on a traditional wooden toy from the Hida Takayama region in Japan. No glue was used to build the structure. The wood grid supports the structure, and also serves as display space for the items exhibited in the museum. The structure protrudes out on the upper part of the structure to protect the wood members from rain, and white paint is used to protect the wood members on the edges.

Team Shin Oba, Sayaka Mizuno* Construction Matsui Construction Cooperation Jun Sato Structural Engineers Facility P.T.Morimura & Associates Award 第18回 愛知まちなみ建築賞(2011年度) Publication JA : The Japan Architect 2013/Spring Vol.89 , JA : The Japan Architect 2011/Autumn 83 , JA : The Japan Architect 2011/Autumn 83 , Shinkenchiku 2010/07 , GA JAPAN 105 Photography ©︎ Daici Ano