Wood / Peel | Kengo Kuma and Associates
© Katsumasa Tanaka

Japan 2016Wood / Peel

2016.10
Tokyo
Residential
Completed
497
4F / 1BF

We formed a house around a spiral within a dense residential area. A stepping floor extends upward, connecting inhabitants both to the ground below and the air above. The structure is clad with thin wood panels resembling a peeled apple. The wood, interspersed with vegetated panels, functions as a screen to protect the “fruit” from sunlight while also creating a private space within the busy neighborhood.

Not for external publication

Team Satoshi Adachi, Minoru Ko (Shi Hu)* Construction Kitano Construction Cooperation Konishi Structural Engineers Facility Kankyo Engineering Exterior Green Wise Publication GA HOUSES 150 , GA HOUSES 136 Photography ©︎ Katsumasa Tanaka