A Walk in the Woods

森のコミチ

A Walk in the Woods  ©  Keishin Horikoshi / SS Tokyo
A Walk in the Woods  ©  Keishin Horikoshi / SS Tokyo
A Walk in the Woods  ©  Keishin Horikoshi / SS Tokyo
A Walk in the Woods  ©  Keishin Horikoshi / SS Tokyo
A Walk in the Woods  ©  Keishin Horikoshi / SS Tokyo
A Walk in the Woods  ©  Keishin Horikoshi / SS Tokyo
A Walk in the Woods  ©  Keishin Horikoshi / SS Tokyo
A Walk in the Woods  ©  Keishin Horikoshi / SS Tokyo
A Walk in the Woods  ©  Satoshi Nagare
A Walk in the Woods  ©  Satoshi Nagare
A Walk in the Woods  ©  Keishin Horikoshi / SS Tokyo
A Walk in the Woods  ©  Satoshi Nagare
A Walk in the Woods  ©  Kengo Kuma & Associates
A Walk in the Woods  ©  Kengo Kuma & Associates
A Walk in the Woods

A Walk in the Woods

森のコミチ

Tokyo, Shibuya, Shoto2-10
2021.06
Public Toilet
24.41 m2

In the lush forest of Shoto Park, we designed a “public restroom village”. 5 independent restroom units are covered with randomly angled live-edge cedar louvers. The units are connected by a “forest path”, blending into the forest.
Each restroom takes on unique characteristics in its planning, furnishing and interior finishes that fit various concepts, such as easy use for children, wheelchair accessibility, or maintenance of personal appearance.
By creating separated volumes for each restroom stall, we managed to create a “public restroom village” that allows circulation and natural ventilation to cut through the facility, an environment suitable for the post-covid era. Restrooms are becoming more diverse, more forest-like in its nature.

Project Team: Nahoko Yoshii, Moeko Yamagata, Jeongwon Kim, Kyoko Mase

SD, DD, Construction: Daiwa House Industry
Design Supervision: Kengo Kuma and Associates

© ︎ Photography by Satoshi Nagare
© ︎ Photography by Keishin Horikoshi / SS Tokyo