Amanpuri Retail Pavilion

Amanpuri Retail Pavilion

Amanpuri-Retail ©Balazs Bognar
Amanpuri-Retail ©Balazs Bognar
Amanpuri-Retail ©Balazs Bognar
Amanpuri-Retail ©Aman
Amanpuri-Retail ©Aman
Amanpuri-Retail ©Aman
Amanpuri-Retail ©Aman
Amanpuri-Retail ©Aman

Amanpuri Retail Pavilion

Amanpuri Retail Pavilion

Phuket, Thailand
2019.12
Retail
195 m2

We designed a new light and transparent icon beside the entrance to the world-class Amanpuri Resort in Phuket.

Gaps were provided between the roof sections while obtaining hints from the traditional Thai design of a continuous gable roof with different heights in order to channel light inside, achieving a feeling of transparency and floating that is not found in traditional architecture. CLT structural sheets were used for the roof sections that have a cross section like a microscope, and the roof is covered with scale-like aluminum panels. This scale-like detail is randomly covered with bark shingles in order to expand the scale and provide the roof with a rhythm that is in harmony with the surrounding forest.

Project team: Balazs Bognar, Naoki Nitta, Richard David Nelson, Martina Bandolin, *Adrian Yau, *William Golding *Former Staff
Assisting Architect:Architects11
Structural Engineer:Arup
Prefabrication Structural Engineer:Venturer
Landscape Architect:TROP

© Photography by Aman, Balazs Bognar