Dallas Rolex Tower

Dallas Rolex Tower

Rolex Dallas USA© RolexCédric Widmer_USA_Dallas
Rolex Dallas USA© RolexCédric Widmer_USA_Dallas
Rolex Dallas USA©Leonid_Furmansky
Rolex Dallas USA©Leonid_Furmansky
Rolex Dallas USA©Balazs Bognar
Rolex Dallas USA©Erieta Attali
Rolex Dallas USA© RolexCédric Widmer_USA_Dallas
Rolex Dallas USA©Balazs Bognar
Rolex Dallas USA©Balazs Bognar
Rolex Dallas USA©Balazs Bognar
Rolex Dallas USA©Erieta Attali
Rolex Dallas USA© RolexCédric Widmer_USA_Dallas
Rolex Dallas USA©Erieta Attali

Dallas Rolex Tower

Dallas Rolex Tower

USA, Texas, Dallas
2018
Showroom
55,000 m2

The Rolex Customer Center is located at the border between the grid shaped streets on the edge of the city center of Dallas and the surrounding zones. This glass tower has a stone wall podium in order to alleviate the elevation differential of the site and protect the building from the traffic in Dallas. The stone wall was built using the Ano masonry technique used to build the stone walls for castles in Japan by Ano-shu craftsmen who carry on this tradition with granite sourced in America.

The glass tower that was built on top has two types of grids which connect it to the ground in an intervening manner, and is twisted in a spiral shape that appears to disappear as it reaches for the sky. The tower is covered with horizontal louvers to protect it from the strong sunlight in Dallas, and the louvers were provided with a wood texture in order to make it feel warm and highlight the dynamic twists.

Project team: Balazs Bognar, *Adrian Yau, Hannah Appelgren, *Aigerim Szyzdykova, *Laura Sandoval Ilera *Former Staff
Collaborating Offices/Subcontractor: Harwood Design Factory
Landscape Architect: Sadafumi Uchiyama

© Photography by Cedric Widmer (Rolex), Erieta Attali, Balazs Bognar, Leonid Furmansky