snowpeak LANDSTATION HAKUBA

snowpeak LANDSTATION HAKUBA

snowpeak LANDSTATION HAKUBA © KATSU TANAKA
snowpeak LANDSTATION HAKUBA © IT IMAGING
snowpeak LANDSTATION HAKUBA © KATSU TANAKA
snowpeak LANDSTATION HAKUBA © KATSU TANAKA
snowpeak LANDSTATION HAKUBA © IT IMAGING
snowpeak LANDSTATION HAKUBA © IT IMAGING
snowpeak LANDSTATION HAKUBA © IT IMAGING
snowpeak LANDSTATION HAKUBA © IT IMAGING
snowpeak LANDSTATION HAKUBA © KATSU TANAKA
snowpeak LANDSTATION HAKUBA © IT IMAGING
snowpeak LANDSTATION HAKUBA © KATSU TANAKA
snowpeak LANDSTATION HAKUBA © IT IMAGING
snowpeak LANDSTATION HAKUBA © KATSU TANAKA

snowpeak LANDSTATION HAKUBA

snowpeak LANDSTATION HAKUBA

Nagano, Japan
2020.04
Commercial
972.52 m2

We created an outdoor recreation facility called “Snowpeak Landstation Hakuba” that integrates a store, restaurant, café and outdoor activities with the objective of stimulating economic development of Hakuba Village in Nagano Prefecture. The woods on the site have been provided with wooden trailer houses so that visitors can enjoy camping as well as glamping.

The large roof was created to reflect the silhouette of the three peaks of Hakuba, and a wooden framework using small-diameter pieces of wood was designed based on an image of tree branches and snow crystals. The space is divided into sections using the same type of fabric that is used for tarps, and wooden louvers with the bark left on are lined up along the walls in order to create space that make it feels like you are on an “outdoor outing” even though you are inside.

Project team: Tomoyuki Hasegawa, Genichi Umekawa, Hiroyo Yamamoto
Construction design: SHIMIZU CORPORATION

© Photography by IT imaging, KATSU TANAKA