Snowpeak Landstation Hakuba | Kengo Kuma and Associates
© KATSU TANAKA

Japan 2020Snowpeak Landstation Hakuba

2020.3
Nagano
Commercial
Completed
945
1F

We created an outdoor recreation facility called “Snowpeak Landstation Hakuba” that integrates a store, restaurant, café and outdoor activities with the objective of stimulating economic development of Hakuba Village in Nagano Prefecture. The woods on the site have been provided with wooden trailer houses so that visitors can enjoy camping as well as glamping.

The large roof was created to reflect the silhouette of the three peaks of Hakuba, and a wooden framework using small-diameter pieces of wood was designed based on an image of tree branches and snow crystals. The space is divided into sections using the same type of fabric that is used for tarps, and wooden louvers with the bark left on are lined up along the walls in order to create space that make it feels like you are on an “outdoor outing” even though you are inside.

Team Tomoyuki Hasegawa, Genichi Umekawa, Hiroyo Yamamoto Construction Shimizu Corporation Award Good Design Award 2021, The 54th Japan Sign Design Award, Kukan Design Award 2020 Photography ©︎ IT Imaging, ©︎ Katsu Tanaka