© Zhu Yumeng

China 2023Whitestone Gallery Beijing 798

2023.5
Beijing
Gallery/Museum/Cultural
Completed
523
2F

Beijing’s 798 Art Zone is an art district created through the conversion of a factory site in the Bauhaus style. Here, we designed the first White Stone Gallery in Chinese mainland following Taipei and Hong Kong.
Although the gallery interfaces with a relatively narrow street front, we implemented a facade design featuring a three-dimensional canopy made of folded aluminum sheets with a wood-grain texture to give the gallery a strong landmark identity. Passing through the entrance, visitors pass through a corridor resembling a bamboo forest created with the wood-grained strips. Beyond this corridor, a dramatic space unfolds where the wood-grained strips, sharing the same texture as the corridor, welcomes the visitors with a three-dimensional cloud-like structure in the overhead space.
Beyond the reception, we designed the zone as a gallery space that emphasizes minimalism and flexible use. It features walls with a white base and a large open area under the vaulted roof, where the rough, aged concrete is exposed. This design creates an impression of art works floating within the space.
At White Stone Gallery in 798, by using 3mm thick aluminum panels uniformly printed with a wood pattern, each uniquely processed with different bending and fixing methods with screws/bolts, we skillfully spanned through the several distinct spaces and created a continuous passage that span both inside and outside to invite the visitors into a place of extraordinary, inside a space where art and the modern historical context of Beijing confront each other powerfully.

Team Hirokatsu Asano, Siwen Liu, Bai Mo, Yifei Cai, Qianhe Xu, Sihan Li, Yencheng Shen, Minghui Xiong, Bo Qiao, Ziyao Li*, Xingyue Sun Construction 南通璐鵬展示服務有限公司 Cooperation 南通璐鵬展示服務有限公司 Facility 南通璐鵬展示服務有限公司 Accumulation 南通璐鵬展示服務有限公司 Illumination Lighting Workshop Co.