CLT PARK HARUMI

CLT PARK HARUMI

CLT PARK HARUMI©Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
CLT PARK HARUMI©Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
CLT PARK HARUMI©Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
CLT PARK HARUMI©Satoshi Takae
CLT PARK HARUMI©Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
CLT PARK HARUMI©Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
CLT PARK HARUMI©_Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
CLT PARK HARUMI©Hiroshi Kuwahara

CLT PARK HARUMI

CLT PARK HARUMI

Tokyo, Japan
2019.12
Museum
1,631.16 m2

We designed a temporary CLT pavilion for events and performances for an open area in Harumi, Tokyo. Semi-outdoor space was built by weaving leaves made from CLT panels (160cm x 350cm, 21cm thick) with a steel frame, creating a structure that appears to be reaching up in a spiral shape towards the sky.
Super-transparent kite-shaped pieces made from TEFKA (high-performance fluororesin film) were used to close off the gap between the CLT panels in order to prevent the entrance of rain and wind, allowing light to filter through the CLT leaves like trees in a forest.
The Meiken Lamwood Corporation in Maniwa used Japanese cypress from Maniwa city in Okayama prefecture to make the CLT panels. After their period of use in Harumi comes to an end, the panels will be transported back to the Hiruzen National Park in Maniwa and reassembled in an area surrounded by greenery.

Project team: Shin Ohba, Sungyeon Won, Taiki Monaka, Kohei Kudo, Yohei Mochizuki, Yuzuru Kamiya, Hisako Tokai, Shiho Yoo, Kengo Niijima*
*former staff

Cooperative company: Mitsubishi Estate Company,Limited, Mitsubishi Jisho Sekkei, Mitsubishi Jisho Home, Ejiri Structural Engineers, MEIKEN, DEVICE, TRA・K, Department of Architecture College of Engineering Nihon University, Yoshino, Denka, KIRIYAMA, Google, TIME & STYLE, STROOG, Iwai Kensetu, Furukawa Setsubi, Makino Densetsu, SENTIDO

© Photography by Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office / Satoshi Takae / Hiroshi Kuwahara